Skip to content

Vorig jaar had ik het grote geluk dat een koninginnenpage eitjes had gelegd op de venkel, die we speciaal daarvoor in de tuin hadden gezet. Echter door de droogte aan het begin van de zomer bleef de venkel bij ons lang klein en ik verwachtte dus geen eitjes hierop.

Maar we hadden vorig jaar ook een stukje van de tuin ingezaaid met wilde bloemen, speciaal voor bijen en vlinders. Toen kwamen er amper bloemen op, maar dit jaar groeit er van alles met o.a. de wilde peen en ….. dit is ook een waardplant voor de koninginnenpage.

En ja hoor, op een gegeven moment toen ik zat te werken, keek ik naar buiten en zag een mooie koninginnenpage zweven boven het bloemenperkje. Steeds weer kwam ze terug en leek ze een eitje af te zetten. Toen ze niet meer terug kwam ben ik voorzichtig gaan kijken en zag ik hier en daar een eitje zitten. Yesssss.

Helaas lijken maar twee eitjes te zijn uitgekomen. Ik denk dat door de vele regen, die daarna volgde, uiteindelijk toch eitjes of rupsjes het niet overleefd hebben.

De rupsen beginnen als een piepklein zwart rupsje, niet groter dan een mier, en vervelt een paar keer voor ze verpoppen. En ik wacht nu vol ongeduld tot daar een mooie koninginnenpage uitkomt. Spannend!

Ps het hele proces van eitje tot vlinder van vorig jaar kan je hier terug zien.

Fijn weekend!

eitje koninginnenpage

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top