Ga naar hoofdinhoud
Zwarte heidelibel

In verband met de workshops Macro op de heide ging ik afgelopen week op een vroege ochtend naar de heide om te kijken of de heideblauwtjes, libellen, spinnetjes enz. zich al goed lieten zien. En gelukkig was dat zo!

Natuurlijk ga ik uit gewoonte gelijk op zoek naar de vlindertjes. Er blijken er aardig wat te zijn. Dat is fijn voor mij als fotograaf maar natuurlijk nog fijner voor de soort. Dit betekent dat zij niet al te veel last gehad hebben van de uitzonderlijke droogte en warmte van de vorige zomer.

Na de mooie grote vlinders in de Viroinval, valt op hoe klein deze mooie vlindertjes eigenlijk zijn. En als je er dan verschillende in 1 pol pijpestrootjes zie zitten, dan word ik daar heel blij van.

Naast de vlinders vond ik ook een aantal waterjuffers, hangend in de pijpestrootjes om op te warmen door de zon. Die kon ik nog mooi met tegenlicht fotograferen. En tenslotte vond ik nog een prachtige zwarte heidelibel.

Naast de vlinders vond ik ook een aantal waterjuffers, hangend in de pijpestrootjes om op te warmen door de zon. Die kon ik nog mooi met tegenlicht fotograferen.

Heideblauwtjes
Heideblauwtje
Heideblauwtje
Heideblauwtje
Waterjuffer
Waterjuffer
Zwarte Heidelibel
Zwarte Heidelibel
Zwarte Heidelibel

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top