Ga naar hoofdinhoud

Op facebook zag ik een berichtje van Leon Baas, dat hij op Texel een 3-daagse workshop ging geven “flitsen en macrofotografie”. Die workshop viel precies in het begin van onze vakantie. Dus een workshop van degene die, wat mij betreft, de beste in Nederland is qua flitsen en macrofotografie én een paar dagen verblijven in hotel Rebecca  én genieten van het lekker eten van Michel was een aanbod wat ik niet voorbij kon laten gaan. Gelukkig vond Herbert het ook een topidee en wilde graag mee. We boekten zelfs nog een dag extra, om lekker na te genieten. Ook Linda, mijn collega en vriendin, ging mee. We hadden er veel zin!

We gingen aan de slag en zochten allerlei insecten en beestjes. Het leuke was wel dat ik op de één of andere manier toch steeds weer bij een vlinders uitkwam. Zeker toen we een mooi icarusblauwtje ontdekten in de tuin van het hotel (de foto hierboven). Ook gingen we een ochtend in de heide op zoek naar wespenspinnen, die moesten we vastleggen in dramatisch licht. Helaas kreeg ik steeds lieve spinnetjes in een mooie roze omgeving haha. Uiteindelijk lukte het toch een meer dramatische foto te maken :).

Tijdens de workshops heb ik de techniek voor het gebruik van de (externe) flitser wat beter door gekregen. Ik snap nu hoe je bepaalde resultaten kan krijgen. Dus de komende tijd ga ik heel veel oefenen en prutsen, zeker straks bij de paddenstoelen in het bos!

Onze laatste dag zijn we nog even naar 1 van de plekjes geweest, waar we straks tijdens onze eigen workshop in de herfst naar toe gaan. En ja hoor, de eerste duinfranjehoedpaddenstoelen waren er al :)

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Oooh wat zijn ze weer gaaf.
    Ik vind die libel op de zwarte achtergrond toch ook echt een juweeltje hoor.
    En dat kleine paddenstoeltje…. sweet.
    Prachtig geheel.

    liefs xx

  2. Hoi Judith, dit is heel wat anders, maar ik vind de spin heel mooi, verder is het me te technisch en denk ik dat zwart/wit nog mooier is. Al weer gewend aan de Srilankanen , uiterlijk en karakterueel erg veranderd? Groeten kussen knuffels voor allen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top